Další omezení provozu přibylo na hlavním silničním tahu údolím Hornovsacka. V Novém Hrozenkově byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce průtahu městysem, která potrvá do srpna 2019 a přijde na bezmála 52 mil. korun.
Více v tištěném vydání týdeníku Jalovec
Během čekání v kolonách vylezte z auta a chyťte si králíka. Pokud se v okolí nevyskytuje, lze ho nahradit zajícem. Králíka očistíme a zabalíme do šunky s tymiánem. Dáme do pytlíku a vložíme do vodní lázně při 72°C na 40 minut. Po vyjmutí krájíme na porce. Brambory opečeme na oleji. Zalijeme smetanou a rozvaříme. Rozmixujeme na hladké pyré. Plátky červeného zelí nasolíme a nasekáme. Necháme cca 2 hodiny fermentovat. Pak jej fermentované podáváme. Zbytek zelí nasekáme na jemno. Uděláme karamel a přidáme zelí. Zalijeme krabicovým vínem a přidáme ocet. Vaříme do měkka a rozmixujeme na hladké pyré. Syrovou červenou řepu smísíme s cukrem, solí a octem. Procedíme a vymačkáme šťávu. Svaříme s telecím vývarem, zahustíme solamylem. Následně vše rozmixujeme na hladké pyré. Do teplého oleje nasekáme brokolici a osolíme. Podáváme k pyré. Vše dozdobíme jedlými květy.