Kolem hlav jim létaly kulky. Ludmila Vaňková: Je to křivé obvinění a šikana!

Uveřejněno

ROŽNOV – Do redakce týdeníku Jalovec napsala dopis čtenářka z Vigantic Ludmila Vaňková. V řešení sporu se svými sousedy si již neví rady. Byla obviněna z ničení majetku a ohrožování sousedů vzduchovou zbraní. Krajský úřad obvinění nezpochybnil, soud se za paní Ludmilu ale postavil.

Více v tištěném vydání týdeníku Jalovec

Neupravený dopis Ludmily Vaňkové do redakce Jalovce:

Požadujeme po Jalovci, aby informoval občany, jak opětovně vadně a nezákonně řeší přestupky právní odbor Městského úřadu v Rožnově, kdy má v krátké době a proti stejnému občanovi, soudem zrušeno  již druhé vadné a nezákonné rozhodnutí při řešení přestupků.

A to takových které se ani nemohou stát, přesto právní odbor bezmezně, ihned věří a straní oznamovatelům a podjatě řeší přestupky.

1) právní odbor věřil křivému obvinění na nás, že jsme měli  ručně „vyviklat“ zabetonovaný sloupek na sousedův plot.

Taková věc vůbec není ani fyzicky možná, sloupek se nadto jim jen samovolně klátil, protože byl strčen do měkké hlíny, byl na něm bal betonu z nějakého minulého upotřebení a klátil se celý i s tím balem.

Ani nebyl ten údajně poškozený sloupek správním orgánem shlédnutý, stačilo oznámení a fotky, jednou sloupek rovně, jednou vychýlený…a z toho měl úřad bez pochyb zjištěno, co se stalo a kdo to udělal. Ani nás nepředvolal k podání vysvětlení, na oznámení na nás a ihned nás obvinil.

2) Další křivé obvinění na nás bylo takové, že jsme se bránili i požadavkem vyšetření pracovnice, zda je příčetná, uvěřila oznámení, že osoby na sousední zahradě slyšely a viděly jak kolem nich prolétají diabolky střílené ze vzduchovky z naší zahrady. Tvrdily, že slyšely jak jim střely sviští kolem hlav, jedna i viděla, jak kolem ní něco letí.!!!Byl prováděn i znalecký posudek, za který byl znalec, po naší stížnosti na něj, uznán vinným, že spáchal přestupek, dle zákona o znalcích, při znaleckém vypracování. Pracovnice práv. odboru, mimo jiné, četné spekulativní úvahy, písemně uvedla, že i když znalec nezjistil slyšitelnost letu diabolky, tak to neznamená, že je vyloučená její vizibilita. /???/Že nemá důvod to nevěřit svědkyním. Soud pak svědkyně označil velmi mírně, za nevěrohodné, správně mělo být zřejmě paranoidní se znaky nepříčetnosti.

Soud tato rozhodnutí zrušil pro vady řízení a nezákonnost.

Byly nám vráceny zaplacené nemalé pokuty a soudní poplatky, celkem 17,5 tisíce a čekáme na vrácení nezákonně odebrané věci-vzduchovky.

Přestupky se nikdy nestaly, ani není možné aby se staly tak, jak byly oznamovány, sloupek se klátil nezabetonováním ale jen strčením do jámy a nejsme zbaveni svéprávnosti abychom dělali to, že by se střílelo do sousední zahrady ze vzduchovky. Nadto tento soused také střílí na své zahradě se vzduchovky a věříme, že dodržuje zákon stejně jako my, že máme jistotu, že střely nelétají mimo náš pozemek.

Po prvním zrušení rozhodnutí soudem starosta Rožnova reagoval tak, že ve vyjádření v tisku řekl, že pokud jsou rušena rozhodnutí již soudem, tak toto už jej zajímá a pověří tajemníka k prošetření. Zřejmě nebyly pracovnice právního odboru nijak potrestány ani jim to nebylo vytknuto když následně udělaly ještě horší nezákonnost.

Právní odbor se však nadále považuje „za božstvo“ a opakovaně nezákonně řeší přestupky a protože se jedná o stejnou osobu, vnímáme to jako úmysl, nadřazenost, šikanu, mstu, zákeřnost.

Víme, že již není stejná vedoucí právního odboru která neshledávala naše námitky v nezákonnosti a pochybení

svých podřízených ale pracovnice tam stále zůstávají stejné, a už nemůže obstát, že došlo k jednomu pochybení…už je to zvyk…zneužívají svou pravomoc a řeší věci svou libovůlí. Navíc obě věci jsou takové, že už oznámení bylo průhledné a jisté, že se takové věci vůbec nemohly stát a že je to křivé obvinění. Možná je takových občanů víc, kteří byli takto nezákonně šikanováni. Takové úřednice nemají co dělat na takových místech. Městský úřad v Rožnově má na právním odboru pracovnice, které ihned věří stupiditě, která se ani nemůže stát, i kdyby skutečně okolo někoho proletěla diabolka, tak to není možné zaznamenat sluchem a zrakem. Také to ani nepotvrdil znalecký posudek, nadto diabolky z naší zahrady nikdy nikam nelétaly. Také není porušením zákona střílet ze vzduchovky na vlastní zahradě, děje se tak nespočetně.

Také spoléháme na to, že současné nové vedení zjedná nápravu a také potrestání za nám způsobené příkoří, každá věc 2-3 roky stresu, vedeni jako pachatelé přestupků, než to zrušil soud, nezákonného finančního postihu, způsobení finanční škody na dobu celkem 5 let, než byly vráceny pokuty a nutnost bránění se proti libovůli správních orgánů.

Děkujeme za otištění manželé Vaňkovi.

Přidat komentář k článku

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>