Janošek – 2 roky za podvody

Uveřejněno

ROŽNOV – Trestní senát okresního soudu ve Vsetíně vynesl v pondělí 24. března ortel nad Rožnovanem Miroslavem Janoškem (37). Přepsal zadluženou firmu na pražského bezdomovce a podvedl tak věřitele.

Státní zástupce Petr Bareš dal Janoškovi za vinu: „… že v květnu 2011 jako jediný jednatel firmy Rožnovstav objednal u pražské společnosti stavební materiál za 700 000 Kč, ač věděl, že nemá peníze k úhradě. Z této sumy zaplatil jen dvacet tisíc.“ Dále státní zástupce Bareš uvedl: „To ale není vše. Obžalovaný Janošek od prosince 2010 do dubna 2011 nařídil sekretářce, aby firemní peníze vkládala na jeho soukromý účet, a tvrdil jí, že jde o účet firmy. Vytáhl tak ze společnosti protiprávně 618 tisíc.“ Poslední skutek, pro který se Miroslav Janošek zpovídá u soudu, se odehrál v červnu 2011. „Převedl obchodní podíl na bezdomovce z Prahy, nechal si potvrdit pokladní zůstatek, účetnictví a také fiktivní předání 2,9 milionu v hotovosti. Zmařil tím uspokojení věřitelů firmy Rožnovstav. Bezdomovec, na něhož byla firma přepsána, dostal jen odměnu několik tisícovek,“ dodal Bareš.
Janošek: Jsem nevinen
Obžalovaný Janošek vinu odmítá. „Peníze z firmy jsem si nenechal, platil jsem s nimi faktury. Převod Rožnovstavu jsem plánoval delší dobu. Mamka je vážně psychicky nemocná a já jsem věděl, že se o ni budu muset starat. Rodina u mě má přednost. Dal jsem proto inzerát na prodej společnosti a ozval se mi podnikatel z Prahy. Moje firma prosperovala,“ hájil se u soudu Miroslav Janošek. Soudce Aleš Matura následně požadoval po Janoškovi odpověď na otázku, zda věděl, že muž, na kterého svou firmu přepsal, je bezdomovec. „Slavný soude, vypadal normálně, nevím podle čeho bych měl poznat, že je to bezdomovec. Oba jsme byli střízliví a čistě oblečení,“ bránil svou verzi příběhu Miroslav Janošek.
Alena Janošková: Syn pro mě zadarmo nic neudělal
Na redakci týdeníku Jalovec se po minulém soudním líčení s Miroslavem Janoškem obrátila matka obžalovaného Alena Janošková. „Nechápu, jak můj syn, který se mnou v Hážovicích nebydlí, může říkat před soudem, že se stará o těžce nemocnou matku a nikdo mne k tomu soudu ani nepozve? Můj syn pro mě nic zadarmo neudělal. Půl roku mě jednou měsíčně vozil k doktorovi, a pak řekl, že je to pro něj ztráta času. Nyní mě vozí k lékaři známá. Mám strach, abych kvůli jeho dluhům neskončila pod mostem. O tom, co se děje, se dozvídám až z novin,“ sdělila Alena Janošková.
Soud Janoška uznal vinným
Janošek byl u vsetínského okresního soudu ohrožen trestní sazbou v rozpětí od 2 do 8 let. V pondělí 24. března ho soudce Aleš Matura uznal vinným z podvodu a poškozování věřitele a poslal ho na 2 roky do vězení s dozorem. Rozsudek však není pravomocný. Státní zástupce i obhájce si vzali lhůtu na případné odvolání. „S rozsudkem jsem spokojen. Co se týká škody, tak tu musí poškození vymáhat u občanskoprávního soudu,“ poznamenal Petr Bareš.
Janošek jde znovu k soudu
V nejbližší době navíc čeká Miroslava Janoška další soudní jednání, a to v Olomouci. Zde se bude zpovídat z podvodů za více než 12 milionů korun. Hrozí mu 10 let vězení.

11 Komentářů

  1. Patrik Konečny says:

    Do vězení šel namísto Janoska nakonec neoholený bezdomovec, který se při nástupu prokázal OP tohoto „podnikatele“. Janosek zatím zrekonstruoval velký šedý dům na Dolních pasekách v Rožnově p. R. (u cesty za mostkem naproti Uniparu), kde spokojeně žije se svou družkou (byvala pracovnice nočního klubu ve Frenštátě p. R.). A tak my tady žijem…

  2. VirtyjfCem says:

    oculus rift купить http://fortnitefansclub.blogspot.com

  3. Rety says:

    Janošek se smetánkou ODS na hokeji v Praze.Jdu na mls do jídelňáku a na panáka.Zapít Kanadu.

  4. Rety says:

    se smetánkou ODS na hokeji v Praze.Jdu na mls do jídelňáku a na panáka.Zapít Kanadu.

  5. člen ODS,kandidát do zastupitelstva Janošek says:

    zloděj a kriminální živel.Jeho poslední majstrštyk,obral ožralu zedníka o barák v ceně 5 mega s tím,že mu bude do smrti měsíčně platit dvacet táců.Z opilce zedníka je bezdomovec a Janošek se směje.Sponzor ODS,co dělal díky ODS pro město.V které hospodě sednete,tam slyšíte,koho zase okradl.2 roky?Směšné.To stihne za ODS zase kandidovat.Blinková,Blinková,ta kandidátka,to je tvoje práce.

    • jak to, says:

      že není ve vazbě,ta němcová na spolustraníka asi zapomněla vydat zatykač,ale na našeho davida to bylo bleskem

  6. Janoušek je stejně borec největší :D

    • Janoušek člen ODS v Praze says:

      je na Borech už knihovníkem,Janošek,člen ODS v Rožnově,stále na svobodě,zametá stopy

  7. Rožnov says:

    parchant okradl spoustu rožnovanů-když se ptáte matky, tak se zeptejte jeho tety,jak ji udělal v baráku vězení a musela otéct oknem na policii

    • Rožnov says:

      omlouvám se za překlep – ne otéct, ale utéct. ví o tom všichni sousedé, šak se musel hajzl vystěhovat.

Přidat komentář k článku

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>